Vakantie Zuid Engeland  thumbnail

Vakantie Zuid Engeland

Published Oct 12, 23
10 min read

Vakantie Mexico

Bijna iedereen die met toeristen omgaat wil aan EUR komen en men wil graag een gunstige exchange rate rekenen. Taxichauffeurs, restaurants, winkels, maar ook willekeurige mensen op straat. In Havana vanaf 60 CUP in de toeristenrestaurants tot 80 CUP elders. In de rest van Cuba is 80 CUP de norm en is men soms bereid nog verder te gaan.

Als je dan in EUR betaalt, willen de meesten CUP wisselgeld teruggeven. Zo kun je aan goedkope CUPs komen, je zult dagelijks een paar duizend nodig hebben om aan water en fruit te komen en ergens iets te kunnen eten/drinken (vakantie gran canaria 2023). Vooral voor water en fruit moesten we vaak op zoek, niet overal is er voorraad

Waar je iets kan krijgen, zijn het vaak winkeltjes en stalletjes waar de Cubanen zelf kopen (met CUP). Verder zijn er genoeg niet toeristische plekken waar je beter je CUPs gebruikt dan de EUR. Je ziet dat iedereen worstelt maar ook dat iedereen totaal anders ermee omgaat. Zo ontmoeten we toevallig de eigenaar van Varadero B&B die ons geheel belangeloos verder geholpen heeft met het organiseren van een snorkel uitje en adviseren over de beste eetgelegenheden.Je kunt als toerist alleen met EUR cash afrekenen of met je credit card in USD (vakantie noorwegen 2023). Met CC afrekenen is het handigst en gunstigst. In Cienfeugos was buiten het hotel vrijwel alles gesloten, maar we hebben lekker door de stad gewandeld en het 'echte' Cubaanse leven kunnen aanschouwen (iedereen lang in de rij staan)

Trinidad was fantastisch, Tony een geweldige gastheer. Hij verontschuldigde zich dat hij niet aan eieren kon komen voor het ontbijt maar heeft dast dubble en dwars gecompenseerd. Ook verontschuldigde hij zich dat hij ons geen avondmaaltijd kon aanbieden omdat het veel te moeilijk en tijdrovend was om aan voorraad te komen, en kreeft en garnalen al helemaal niet vers te krijgen waren.

Gelukkig vonden we een leuke restaurant met live muziek met de jaarwisseling (carnaval 2023 vakantie). Tony heeft van alles geregeld, we hebben ons in het geheel niet verveeld (strandbzoek, dagje in de natuur met wandeling naar de waterval, dansles). Varadero was het slotstuk. Fantastische strand en in Varadero stad aan de Boulevard (Calle 62) 2x 's-avonds uit geweest waar live muziek was in 1 leuke tent

Vakantie Griekenland

De all inclusive voorzieningen waren redelijk tot prima. De gasten is een ander verhaal, maar als je uit de lobby wegblijft dan is het verder geen probleem. Daar hangen hele groepen vanaf 's-morgen aan de gratis alcohol, maar die zie je op het strand niet eens... Al met al een fantastische reis en de kids zijn nog steeds laaiend enthousiast.

Ook fantastisch en interessant dat je een poosje meeloopt in zo'n land waar alles totaal anders geregeld is. Onze driver in Trinidad was een afgestudeerd mathematicus en advocaat die met een huisarts is getrouwd en taxi rijdt om rond te kunnen komen. Je beseft eens te meer hoe goed we het in dit deel van de wereld voor elkaar hebben.

Ook heel fijn dat de taxi’s altijd stipt om 10am klaar stonden als we een lange reis hadden, dus lekker geen zorgen. Dank voor de goede hulp en wij zullen Cuba en jullie expertise zeker aan bevelen - vakantie oostenrijk zomer. Groeten, Familie de Waard 18-12-2021 t/m 29-12-2021Wij zijn inderdaad gisteravond terug gekomen en hebben een fantastische tijd gehad in Cuba!! Er was nog weinig toerisme, zijn alleen Roy (waarvan we begrepen dat hij de reis ook bij jullie had geboekt) een aantal keer tegengekomen maar dat is dan ook de enige andere Nederlander geweest

De casa in Havana is wat ons betreft de accommodatie die eruit springt. Midden in het oude centrum, mooi en schone kamer, leuk dakterras, goed ontbijt en goede zorgen. De casa in Playa Larga was mooi omdat we zo vanuit ons raam de zonsopgang konden zien en zo het strand op konden wandelen.

Bij de casa in Playa Larga hoopte de casa dat wij in Euro’s zouden betalen, omdat de vraag naar euro’s en dollars op dit moment heel hoog is in Cuba. Wij hadden een groot deel van onze euro’s gewisseld in Pesos in Havana (35 pesos voor €1,-, wij dachten dat dat een goede deal zou zijn gezien je bij de bank maar 26 krijgt, bleek dus later een zeer slechte deal te zijn toen we later in Viñales nog een deel hebben gewisseld tegen 70 pesos voor €1,-…).

Voor jullie wel goed om te weten dat het voor de volgende gasten verstandig is om daar met euro’s te betalen, of om te zorgen dat ze de euros wisselen tegen een hoge prijs! Toen we de huurauto gingen ophalen in Havana hadden we wel wat spanning over het rijden in Havana en op de wegen.

Hurghada Vakantie

Enkele wegen waren wel heel slecht en met veel gaten, maar gek genoeg went dit op een gegeven moment zelfs wel. We hebben geen enkele keer een lekke band of iets dergelijks gehad! Fijn dat je de vrijheid had om te gaan en staan waar we wilden met de auto.

De toergidsen deden erg hun best om Engels te spreken en waren allen erg enthousiast, vooral de gids van de wandeling in Las terazzas enthousiasmeerde iedereen door zijn kennis en plezier in wat hij doet (ben even zijn naam kwijt..). De tour te paard in Viñales was ook een geweldige ervaring met een pauze op een berg met een drankje en een prachtig uitzicht.

Wel was het een lange tocht waarbij we met de paarden door hele smalle, stijle paadjes gingen vol stenen en slik waardoor het soms wel spannend was zo als onervaren ruiter. Maar zeker de moeite waard! De dagen in Trinidad vonden wij echt geweldig. Er was (voor deze tijd) al veel te doen, veel keuze qua eten, wat meer leven ook ‘s avonds met live muziek en muziek bij de Casa de la Musica.

Vind het lastig om echt hoogtepunten te benoemen omdat elke locatie en plek zijn charmes en hoogtepunten had - vakantie in zeeland. De afwisseling maakt het zo leuk! Wij sloten af in Varadero in het resort, fijn om de reis rustig af te sluiten met net wat meer luxe! Wel moesten we hier juist even wennen aan de vele toeristen, haha! Ik had een boek gekocht (Cuba, Conga, mochten jullie het nog niet kennen zou ik het zeker eens opzoeken) en hier had ik wel al gelezen dat het slimmer is om je geld te wisselen ‘op straat’ voor 3x meer dan bij de wisselkantoren, maar omdat je hier geen beeld bij hebt waren wij hier toch twijfelachtig over

We merkten wel dat ze in Cuba nu wel nog zoekende zijn naar welke prijzen ze kunnen hanteren nu het toerisme zo lang stil heeft gelegen. We hebben in Viñales een Nederlandse vrouw ontmoet die nu al 4 jaar in Viñales woont, hier hebben we wat mee gedronken en heeft ons wat meer uitleg en inzicht kunnen geven in het leven op Cuba, dat was heel leuk en verhelderend! Heel fijn dat veel al gepland was maar dat er nog genoeg ruimte was om zelf invulling aan te geven.

Wij zouden over een paar jaar nog eens terug willen gaan naar Cuba. Zeker nu we toch een paar echte ‘toeristenfouten’ hebben gemaakt welke we in het vervolg niet zouden maken! 😉 ook zouden we dan beter Spaans willen kunnen spreken, dat is toch wel heel helpend in Cuba! Bedankt voor de goed verzorgde reis! We hadden wel graag geweten dat we met euro’s moesten/konden betalen.

Vakantie Azoren 2023

Ach, dat is ook Cuba! 😉Merel Janssens en Tobi de Bruijn 7-12-2021 t/m 22-12-2021Reizen in tijden van een pandemie is geen sinecure. Het vraagt extra voorbereiding om voor alles de juiste documenten te hebben. Eigenlijk valt het nog mee om dit van thuisuit te doen. Vanuit Cuba is het minder simpel omdat er geen internet is en enkel maar wifi op bepaalde plaatsen.Onze Etesca kaart werkte daar niet. Het was een hele mooie, ontroerende, leerrijke reis. We hebben prachtige dingen gezien, zijn hartelijk onthaald door de bevolking, zijn hier en daar bedrogen, hebben enorm geleerd over hoe deze mensen overleven in een onmogelijk regime/economie en met opgeheven hoofd verder krabbelen. De informatie die we vooraf hebben ontvangen is aan een update toe.

Ze worden niet graag betaald in CUP. In de bank was de rate 1Euro= 26 CUP, op de reisbeschrijving en ook op het document dat we in de luchthaven ontvingen stond dezelfde rating. We zijn vanuit de casa met een gids rondgeleid in Havana. Zij toonde ons de rating in 2 banken en wilde samen met iemand van de casa een betere rate wisselen (1Euro= 35 à 40 CUP).

Gemiddeld zou je 1Euro met de bevolking kunnen wisselen aan 70CUP. We hebben hiervoor heel wat mensen gesproken, locals en toeristen. Dit laatste lijkt te kloppen. We hebben voor de helft van ons geld evenveel CUP kunnen hebben. Dus de reis is net iets duurder geworden (auto vakantie italie). Ook de gasolinera's leken vanalles te aanvaarden, sommige konden geen creditcard nemen omdat het toestel kapot was, andere wilden euro's, anderen dan weer CUP

De offline map werkt prima. Beetje opletten met putten en best niet in het donker rijden - kos vakantie. Katia De Wasch 2-12-2021 t/m 12-12-2021Reis was prima. We vonden het beiden een prachtig, indrukwekkend land. Moeilijk om te omschrijven, want het is echt een uniek land. Vlucht was prima, transfer van casas waren ook primaWe vonden het erg lastig mbt fooien aangezien de ene keer iemand vertelde dat hun salaris 200 cups waren en de andere keer 2000. Tot de dag van vandaag geen idee welke waar is. En een trui is nog steeds wel handig in November. Was wel fris in de avond.

Finland Vakantie

We hadden het liever niet gedaan, maar de situatie is nu zoals ze is, jammer genoeg. Ook zullen we zeker nog wel reclame maken voor jullie indien we vrienden/kennissen mochten tegenkomen die in de volgende jaren naar Cuba zoude willen gaan (terschelling vakantie). Jullie gaven ons een perfecte en menselijke service! En misschien komen we binnen x tijd wel zelf naar jullie terug

Kortom in dit hotel voel je je totaal niet welkom en is voor mij geen Cuba. Dit hotel ziet er heel mooi uit en dat is het ook maar je moet er niemand naartoe sturen vanwege de slechte service en onbeschofte medewerkers bij de receptie. colombia vakantie. Alles goed gegaan! Top geregeld! Vriendelijke en flexibele chauffeurs en gidsen niets was teveel en altijd op tijd

Vooreerst dank voor de perfecte organisatie, alles was tiptop in orde. We hebben een zeer fijne vakantie achter de rug met bijna ideaal weer. Bij aankomst in de luchthaven van Havana stond een medewerker ons op te wachten en maakte hij de nodige afspraken voor de volgende dagen. Ook had hij de telefoonkaarten en het geld in plaatselijke valuta bij.

Casa Particulara “Chez Nous” is zeer proper en mooi met nog zo’n ijzeren lift van 100 jaar terug maar die nog perfect werkt - mauritius vakantie. Al het nodige was er, airco, koelkastje, warm water, enz. Het ontbijt gaat door in de eetkamer op de eerste verdieping aan de overkant van de straat

Ontbijt is zoals op vele plaatsen in Cuba, beperkt maar lekker en verzorgd. Casa is zeer centraal gelegen en alles is binnen wandelafstand. Havana is een gezellige, levendige stad met veel muziek. De dag erna werden we ontvangen in de Bacardi building door jullie medewerker. Heel goed. Hij heeft alle tijd genomen om alle afspraken van de hele verblijftijd in Cuba nog eens in detail te overlopen.

Aansluitend, chauffeur en gids stonden al te wachten buiten aan hetzelfde gebouw, hebben we een rondrit in Havana gedaan met een mooie oude cabrio. Daarna nog een stadswandeling en alles met zeer goede uitleg van de gids. Echt de moeite. We hebben veel uitleg gekregen en ongecensureerde antwoorden waardoor we een echt beeld van Havana (Cuba) kregen.

 

Rondreis Brazilië » individuele rondreizen op maat via Mauricio Travels.

Stel uw Brazilie reis zelf samen. Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201

Latest Posts

Villa El Paraiso - La Casita

Published Apr 18, 24
7 min read

Unieke Vakantiehuizen In Spanje

Published Apr 12, 24
8 min read