Badmode Cup E  thumbnail

Badmode Cup E

Published Dec 22, 22
6 min read

Badmode Almelo

Nee beste mensen uit d'n Himmel, je hoeft niet te schrikken want dat heb ik gedaan. Ik heb vandaag 'n groot scherm geplaatst op ons Pleintje en daar vraag ik alle soorten ijs... Ik zal je uitleggen. Het is hierboven bij de computer op dit moment 31 graden en het loopt nog op...

Groot gelijk want het is veel te heet, maar ik moet wel, ik moet elke dag 5 nieuwe dingen op de website zetten. Dat vergt uren en uren. Ik ben inmiddels door mijn ijs voorraadje heen en ik dacht misschien hebben jullie nog wat in de vriezer wat mij verkoeling kan bezorgen want ik zit hier te bakken boven. - bealay badmode.

Ik was onlangs uitgenodigd voor een Koffie met… in de bibliotheek van Leerdam. Een ieder die zin en tijd had, mocht op een doordeweekse dinsdagochtend aanschuiven. En onder het genot van een kopje koffie met een koekje mocht ik vertellen over mijn werk. Erg leuk. Ik had wat drijfhoutkunst, mijn gedichtenbundel Burgeluk en onze kaarten uitgestald op de tafel.

Het drijfhoutwerk werd bewonderd. Ik kreeg fijne complimenten over mijn boek. En voordat ik het wist, was het ijs gebroken. Ik startte met het verhaal achter mijn schrijven: Tien jaar geleden werd ik overvallen door een virale encefalitis. bealay badmode. Ik heb als kind de waterpokken niet gehad en op eenenveertig jarige leeftijd is dit virus in mijn hersenen beland.

Veel te lang heb ik gedacht dat ik het kon winnen van mijn restverschijnselen van hersenletsel en weer terug kon naar wie ik was. Maar dat bleek een zinloze strijd. Over deze worsteling en zoektocht heb ik mijn boek Imperfect verklaard geschreven. Lezen en schrijven hebben mij onwaarschijnlijk veel goed gedaan.

Bibliotherapie (zo heet het echt als je baat hebt bij boeken) wint inmiddels aan populariteit onder psychologen, artsen en docenten sinds de wetenschap met bewijzen komt dat woorden echt kunnen helpen. Daarnaast bieden boeken energie voor lichaam en geest. Natuurlijk zul je door het lezen van boeken niet genezen, maar je kunt er door worden geraakt.

Chantelle Badmode 2020

Ook schrijven heeft een genezende werking. Ik vertelde dat ik deze therapie nodig had omdat mijn leven door mijn hersenontsteking een geheel andere wending kreeg - bealay badmode. Lezen en schrijven kon ik in mijn eigen tempo, tijd en huis. Dit stukje ging enthousiast – ik vertel graag over mijn liefde voor boeken en schrijven – en goed.

Niet erg mis. Maar toch. Ik vertelde dat ik mijn geliefde baan – ik stond twee dagen in de week voor de klas – op moest geven. bealay badmode. En ik door restverschijnselen van hersenletsel uiteindelijk voor de rest van mijn leven ben afgekeurd. En daar bij het woord ‘afgekeurd’ haperde ik.Maar nu noemde ik het akelige beestje bij zijn naam en bij het uitspreken voelde ik het springen in mijn ogen. Het was geen huilen, niet eens tranen maar meer iets van volschieten en slikken - bealay badmode. Afgekeurd, arbeidsongeschikt verklaard. Dat ben ik. Ik heb het zwart op wit. En dat hardop uitspreken doet dus nog altijd wat.

De dames aan tafel niet. Die vonden het heel normaal (Bikini online). En toen hadden we het er gewoon even over. Dat de termen afgekeurd en arbeidsongeschikt zijn eigenlijk zo weinig zeggen over wie je bent, het vertelt alleen maar dat je niet meer mee kunt draaien in het arbeidssysteem dat wij kennen.

Ik voelde me lichter worden door de blikken en woorden die ik met liefde toegeworpen kreeg. In een flits dacht ik even aan het gesprek in de tijd net nadat ik te horen had gekregen dat ik afgekeurd was. Onze jongste zoon vertelde dat er in zijn klas een gesprek was ontstaan over de beroepen van ouders - bealay badmode.

Ik voelde mijn nekharen omhoog gaan, de tranen over mijn wangen lopen terwijl ik hem verwijtend vroeg waarom hij dat in vredesnaam gezegd had. Nu leek het net of ik niets meer kon. Daan zei enkel: ‘Maar het is toch waar, mam’. En ik kon slechts knikken. Want het was waar.

Badmode Heren

Maar Ik voelde priemende vingers in mijn rug. De verwijten om mijn oren. Ik ben opgegroeid met niet zeuren, de schouders eronder. En ik wilde er zo graag toe doen. Niet alleen als vrouw en moeder. Maar ook nog op een andere manier. En hoe moest dat nu ik te horen had gekregen dat ik nooit meer op de arbeidsmarkt mee zou kunnen draaien.

Ben ik weer wie ik ben. En is het meer dan goed zoals het nu is. Dus die heftige reactie van toen is er nu gelukkig niet meer. Al die emotie van weleer is veranderd in slikken en knipperende ogen. Onderweg naar huis dacht ik na over mijn ochtend in de bibliotheek.Immers als je na denkt, durft te kijken naar jezelf en je afvraagt waarom je doet wat je doet, kun je het zo nodig proberen te veranderen en jezelf wat beter leren begrijpen. bealay badmode. En dat is altijd fijn. Waarom schoot ik vol? En wat is er eigenlijk mis met dat het gebeurde? Dat vroeg ik me af in de trein.

Maar ik was verbaasd dat ‘afgekeurd’ hardop uitspreken mij toch nog raakt. En tegelijkertijd vond ik het ook niet erg. Immers wie altijd maar sterk is verliest zichzelf. Het is niet normaal om alles altijd maar onder controle te hebben. Wat is er eigenlijk mis met de erkenning van pijn en verdriet.

Maar het is wel mijn leven. Het schrijven is een zegen voor mij - Dierenprint bikini. Het plezier zit niet ‘m niet louter en alleen in het schrijven maar in alles er om heen, mijn manier van denken en kijken. Door het schrijven, ook al speelt het grotendeels in mijn hoofd af, geef ik de wereld vorm.En daardoor zie ik steeds meer en meer de schoonheid in het alledaagse. bealay badmode. De poëzie van het leven om mij heen. Mijn welbevinden en welzijn zijn erop vooruit gegaan. Eigenlijk raad ik iedereen bibliotherapie aan. Lees en schrijf! Ik schrijf veel en ik deel lang niet alles. Soms is het te privé en soms zijn het krabbels die het lezen niet waard zijn.

Andres Sarda Badmode

Maar één ding is zeker: ik schrijf graag. Ik ben trots en blij dat mijn gedichtenbundel zoveel liefs en moois oproept. En dankbaar voor al die lieve leuke inspirerende mensen die op mijn pad komen. De afgelopen jaren heeft het schrijven en het uitdelen mij zoveel moois gegeven, mij zoveel heil, schoonheid en zielenrust gebracht dat ik het wel moet blijven rondstrooien in de hoop dat het gevonden wordt.

Mijn algehele conclusie van deze dag: Soms ben ik het dapperste en sterkste wijf ter wereld en vaak ben ik een dwaze, twijfelende koekert. Ps: Koekert betekent pannenkoek en de trainer van mijn zonen schijnt dit woord te roepen tijdens trainingen. En als iemand een ander woord voor afgekeurd/ arbeidsongeschikt heeft dan hoor ik dat graag… .

brieven / vrouw 30-10-2019 Als je van tevoren zou weten wat er allemaal op een dag te gebeuren staat, zou je hem zo nu en dan even overslaan (bealay badmode). Gewoon een dagje in bed blijven liggen, dekens over je hoofd, om maar niet te maken te krijgen met al dat gedoe, al die verrassingen, die narigheid.

 

Rondreis Brazilië » individuele rondreizen op maat via Mauricio Travels.

Stel uw Brazilie reis zelf samen. Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201

Latest Posts

Villa El Paraiso - La Casita

Published Apr 18, 24
7 min read

Unieke Vakantiehuizen In Spanje

Published Apr 12, 24
8 min read